Mydog DNA resultaat

Vandaag heb ik de resultaten van de MyDog DNA test binnen. Joona draagt het bruine gen!! Dat betekent dat als zij in de toekomst gedekt wordt door een bosbruine reu, zij ook bruine pups zal krijgen. Hier ben ik erg blij mee, sinds Djengis is het altijd nog mijn wens weer een bosbruine saarloos te hebben. Maar nog veel belangrijker, haar GHI (Genetic Health Index) is 97 en dat is best hoog. Rayén heeft een GHI van 92 en Emrys van 91 dus dit is een zeer mooie uitkomst! 

Lees meer »

Mini reunie

Afgelopen zondag had ik afgesproken met de baasjes van Monk en Kaiya om de stambomen te komen brengen. We spreken af een kleine wandeling te doen in het Abtswoudse Bos in Delft. Ook Nanouk was er met Smoke en Roald en Rachel met Ziggs (pup uit Bantu x Otis) was erg. Het was erg warm maar door een briesje toch goed te doen. Het was er gezellig en de pups deden het hartstikke goed. Gelukkig verliep de terugreis beter als de heenreis, ik was vergeten Joona een primatourtje te geven waardoor ze enorm ziek werd 2 uur lang :(. 

Lees meer »

Puppy instuif

En zo was het alweer een paar weken geleden dat ik zei dat ik ging proberen een blog bij te houden. Tja, dat vergeet je zo makkelijk. Intussen is Joona vandaag 12 weken oud! Gisteren zijn we naar een puppy instuif geweest, dat moest een kennismakingsavond zijn om te kijken of puppy cursus iets voor je is. Dus ik verwachtte een leuke groep puppies, maar dat was niet zo. Er was één andere hond van 15 maanden bij. Maar goed dat maakt niet. Het was op de kleine Wielen, waar ze lekker los mocht en ook de les was los. Ze deed het heel goed, kwam netjes bij me, ging zitten en uiteindelijk heeft ze zelfs koekjes van de instructrice aangenomen. Daar gaat het voor mij om, de kunstjes komen thuis wel ;). Nu kijken in welke groep we geplaatst kunnen worden. 

Lees meer »

Nieuwe blog

Het leek mij leuk om weer eens een poging te doen tot een blog bijhouden over mij en de inmiddels 3 saarloos dames hier in huis. Joona wordt morgen 10 weken oud. Haar broertjes en zusjes zijn alweer 3 weken geleden verhuisd. Ze doen het allemaal erg goed, ik ontvang regelmatig een update over hoe het gaat, daar ben ik erg blij mee. Ik heb alvast 2 berichten 'uit het verleden' gepost die ik toch wel de moeite waard vond om te delen.

Lees meer »

Verrassing!

Accidentally in Love There You Go - pupje grijs4 weken en 2 dagen geleden werd je geboren, via een keizersnede heeft de dierenarts jou en je 2 broertjes op deze wereld geholpen. 3 sterke, levendige reutjes zei hij toen hij me belde. We namen je moeder en jullie 3, samen met jullie zusje die in de nacht al was geboren, weer mee naar huis en gelukkig kon het genieten beginnen. Gisteravond, 4 weken en 2 dagen later, doe ik even jullie bandjes af..even later klimt een pup tegen de bank op, ik til je op en je komt naast me liggen, je draait op je rug. Ik zeg, hallo Joona maar ik zie aan je staartje dat het nog wat grijs is van de nagellak die je had gekregen toen we thuis kwamen na de keizersnede. Toen dacht ik dat ik gek werd.. ik zie toch echt een plassertje, nog eens kijken, nee Joona ligt daar.. andere reutjes check.. He wat? Hoe? Maar.. ik wist niet waar ik het zoeken moest.. Al die weken nadat de dierenarts me vertelde dat er 3 sterke, levendige reutjes geboren waren, heb ik gedacht dat jij een kereltje was. Nooit meer naar gekeken, waarom zou ik? In die rollercoaster van bevalling/keizersnede nooit stil gestaan om eens te checken of de dierenarts wel gelijk had. Ik kan het nog niet geloven.... Ik kon jou en je zusje al zo moelijk uit elkaar houden maar ja ook dat is niet raar.. Om een lang en bizar verhaal kort te maken: Rayén heeft dus 2 dochters en 2 zoons. 

Lees meer »

P!nk nest geboren

Rayén had geruisloos haar eerste pup (teefje) neergelegd om 4.00 's nachts. Naomi kwam half 6 aan en om 7 uur werd nummer 2 geboren. Helaas zat er geen leven in en hebben we hem nog proberen te reanimeren en beademen. Maar zonder succes. Was echt heel verdrietig. Een heel mooi manneke en zag er echt perfect uit.Daarna kwam er rust... Te veel rust... 2 uur ging voorbij, geen weeën. 3 uur... 4 uur. Na vijf uur geen weeën werden we toch wel ongerust. Advies, toch de dierenarts bellen. Die zei, kom maar dan kijken we wel even. Dus wij hop in de auto met pup in bak met kruik en handdoek en Rayen. Onderzoek wees niet wat uit. Zat nog geen pup in het geboortekanaal dus spuitje om toch proberen die weeën op te wekken. Met een uur moest er wel resultaat zijn. Wij weer naar huis.Na ruim een uur later... Nog niks. Weer de dierenarts bellen.Er zat niks anders op dan een keizersnee.Nog langer wachten. Tergend langzaam gaat de tijd dan. Uiteindelijk kregen we het verlossende telefoontje. We waren niks te vroeg met de keizersnee. Ze had namelijk een scheurtje in haar baarmoederwand. Bij langer wachten was Rayen er een stuk slechter aan toe.Drie reuen gezond en vitaal geboren 🎉🎉 Dus met 4 pups in een bakkie met een kruik en handdoeken en een hele slaperige Rayen terug naar huis. Eindelijk rust. Rayen is nu nog aan het bijkomen. (Ik ken er nog een die daar aan toe is)Pups gaan goed. Drinken, poepen, plassen, schreeuwen en kruipen. Prima dus. Eerste uren blijven altijd spannend maar dit hebben we gehad.

Lees meer »